Înapoi la categorie

Chef Nicolae Lică, JW Marriott Bucharest Grand Hotel: Tot ce vă rămâne de făcut este să vă relaxați și să vă bucurați de momentele împreună

AccesoriiDesign & TehnologieEvenimenteExperiențeFrumusețeLifestyleModăPovești

Dacă ți-ai imaginat vreodată locul în care poți savura un mic-dejun sănătos dimineața, o friptură USDA Black Angus la prânz, sau cea mai bună salată Teryaki la cină – totul în timp ce te bucuri de soare și verdeață alături de cei mai dragi prieteni – atunci cu siguranță te-a dus gândul, măcar o dată, la The Garden.

The Garden, terasa din interiorul JW Marriott Bucharest Grand Hotel, este destinația perfectă într-o zi de vară: o oază de liniște în agitația vibrantă a capitalei.

Am vorbit cu Nicolae Lică, Executive Chef, care ne-a spus câteva detalii despre secretele din bucătăria grădinii.

Cum ați conceput meniul din acest sezon, de la The Garden, ce a stat la baza creării acestuia?

În contextul actual, în primul rând am ținut cont de faptul că restaurantele nu vor fi deschise în același timp cu terasele și am gândit un meniu care să ofere mai mult. Așadar, am inclus preparate și din JW Steakhouse, Cucina, sau Vienna Lounge, am mărit varietatea, astfel încât am ajuns la un meniu care să satisfacă toate gusturile clienților noștri, din toate punctele de vedere: varietate, preț, viteză de servire.

În meniu se regăsesc preparatele cele mai populare din anii precedenți, însă există și feluri noi, foarte bine primite de oaspeți. Urmărim cu atenție reacțiile oaspeților noștri, iar la scurt timp de la deschidere ne-am dat seama că meniul este într-adevăr complet, nu am avut cereri adiționale. De ce spun asta? Pentru că, de regulă, ținem cont foarte mult de impresiile clienților noștri și le luăm în calcul de fiecare dată când pregătim un meniu. Vara aceasta, pe lângă preparatele “all time favorites” din restaurantul The Garden și felurile complet noi din meniu, veți regăsi și preparate italienești – paste și pizza, inspirate de Cucina, sau cărnuri foarte bine alese, cum ar fi vita USDA Black Angus, din meniul nostru de la JW Steakhouse. Dintre startere salata Kale și Quinoa, sau Buratta cu roșii și busuioc se află deja printre cele mai apreciate, dar și clasicele Fully loaded JW cheese fries, salata JW Caesar cu sosul unic, făcut de noi în casă, sau quesadilla.

Există în meniu și o secțiune de “sharing is caring”, conținând preparate pe care le puteți comanda înainte de felul principal oricând, dar sunt cu atât mai savuroase atunci când luați masa cu prietenii. Printre acestea, din bucătăria levantină, vă recomand o pastă de ardei copt delicioasă, cu nuca și cumin, moutabel (vinete coapte cu pastă de susan, usturoi și ulei de măsline), sau labne – crema de iaurt cu mentă, foarte răcoritoare.

Meniul de desert de anul acesta are două categorii principale – prăjituri: unde nu lipsește JW Cheesecake, dar și preparate noi, răcoritoare, cum ar fi piersicile poșate în sirop de ierburi – cimbru, anason, cardamon, miere sau budincă de banane cu crumble de cocos. Meniul special de înghețată rulată, Teppanyaki – noutate absolută în meniul din vara aceasta la grădină –  constă în opt tipuri de înghețată. Fiecare conține, pe lângă compoziția de bază, vanilie, ciocolată, fructe de pădure (zmeură, mure, afine) și condimente unice: un fruct, un compot sau chutney, ceva crocant și un sos. Manana mango este preferata mea, dar și Tequila Bum Bum – care da, conține și un pic de tequila care îi dă un gust excepțional. Sunt 20 de deserturi în total, sunt sigur că există ceva pentru fiecare gust, în noul nostru meniu.

În acest sezon, pentru prima oară am introdus meniul de mic dejun. Ne întâmpinăm oaspeții încă de la ora 09.00, cu un meniu excepțional, echilibrat, cu foarte multe preparate sănătoase. Veți găsi multe boluri cu salate, pe bază de fasole neagră, roșie, năut, verdețuri de sezon, avocado, semințe, multe fibre, dar și preparate cu ouă sau bacon, precum și alegeri dulci.

Cum ar trebui să fie un mic dejun sănătos, ce alegem din meniu?

Bolurile de salate, muesli, granola care sunt pe bază de iaurt, fibre și așa mai departe, sau opțiunile de fructe proaspete, feliate. Avem și omletă din albuș de ou, cu șuncă de curcan și salată verde, sau lipie de făină cu cremă de năut și trei tipuri de fasole, salsa de roșii, urdă, ou prăjit și salată verde.

În schimb, dacă vii la grădină direct de la sală și vrei mai multe proteine, atunci ai opțiunile de ouă, pe care le poți comanda în orice fel – omletă, poșate, Benedict, prăjite etc. care, alături de cartofi sau bacon, îți oferă exact ce ai nevoie. Nu lipsește de la micul dejun coșul cu pâine proaspătă, cu maia, din făină albă sau integrală, făcută de noi în casă, sau produsele de patiserie – cum ar fi croissantul proaspăt scos din cuptor, pregătite de noul nostru șef patiser, Hakan Batak – un deliciu! Cât despre ceva dulce: o vafă belgiană cu piure de zmeură, nuci braziliene, sirop de agave, frișcă, cardamon și multe fructe, sau clătite americane, cu sirop de arțar, sau chiar clătite franțuzești cu nutella, budincă de croissant și fructe de pădure.

Când aveți mai mult timp la dispoziție, poate în weekend, vă puteți răsfața cu și mai multe preparate, adăugând un pic de tradițional – platoul de mezeluri și brânzeturi cu condimente, sau selecția noastră de dip-uri cu salată de vinete, zacuscă, labna și pita. Nu pot să nu amintesc de Croque Madam, un fel consistent, disponibil la mic dejun și aflat printre preferatele mele, un sandviș cu șuncă, brânză Gruyere și ou prăjit.

Am creat un meniu foarte variat și din dorința de a oferi clienților noștri posibilitatea de a încerca ceva nou de fiecare dată, dându-le în același timp răgazul de a-și alege în timp un preparat favorit, fără să se plictisească.

Ce ne așteaptă vara aceasta la The Garden?

Pentru că serile lungi de vară sunt încântătoare, vom avea și seri tematice, cum ar fi Barbeque nights, o dată pe săptămână, când încingem grătarul care va include, desigur, carne (vită, pui, curcan, porc, mici, mini burgeri, coaste de porc), pește, fructe de mare.
Toate vor fi servite la masă, family style, cu garnituri și condimente.

Atmosfera pe terasă este minunată, cu multă verdeață, răcoare în zilele calde și muzică bună.  Tot ce vă rămâne de făcut este să vă relaxați și să vă bucurați de momentele împreună, cu tot ce e mai bun.

Detalii complete despre meniul terasei The Garden pot fi accesate aici: https://www.championsbucharest.com/our-menus .

Informații și Rezervări: +0214031919, thegarden@marriott.com