Înapoi la categorie

Parteneriatul dintre Dolce & Gabbana și Smeg ‘Sicily is my love’

AccesoriiDesign & TehnologieEvenimenteExperiențeFrumusețeLifestyleModăPovești

Pasiunea pentru frumos și practicabilitatea s-au contopit, într-o manieră cu adevărat spectaculoasă, într-unul dintre proiectele care dovedesc, dacă mai era nevoie, că stilul și tradițiile italiene sunt unice în lume. În ultimii ani, Dolce & Gabbana și-a unit forțele cu Smeg – unul dintre cei mai cunoscuți fabricanți de electrocasnice din Italia – pentru a oferi publicului mai multe game de aparate de uz casnic, bazându-se pe calitatea binecunoscută a producătorului și designul inconfundabil promovat de celebra casă de modă.

Gama de electrocasnice mici

Rezultatul este unul incredibil – colecția “Sicily is my love” fiind îmbinarea perfectă între formele și culorile tipic siciliene și designul inconfundabil Smeg. Gama de aparate de uz casnic “Sicily is my love” include o serie de produse menite să transforme bucătăria oricui într-una tipic italiană: aparat de realizat sucuri de citrice, feliator de pâine, aparat de cafea, mixer de mână sau toaster sunt câteva dintre aparatele Smeg care poartă semnătura Dolce & Gabbana.

Design de inspirație siciliană

Întreg designul din seria „Sicily is my love” a fost realizat de unii dintre cei mai talentați meșteri artizani sicilieni, care au pictat manual prototipurile, inspirându-se din cele mai frumoase elemente care definesc caracterul unic ale insulei: muntele Etna, teatrul tradițional de păpuși, templele grecești, citricele omniprezente, florile sau marea atât de iubită de oamenii acelor locuri. Apoi, toate aceste desene au fost reproduse cu fidelitate pe fiecare produs Smeg, fiind felul producătorului de electrocasnice prin care recunoaște și promovează cultura și stilul de viață sicilian.

100 de frigidere pictate manual

Parteneriatul dintre cele două companii italiene a început acum doi ani, atunci când au fost propuse, într-o serie foarte limitată, un număr de o sută de frigidere pictate manual, parte a unei inițiative de a sprijini produsele “Made in Italy”, precum și pentru a susține tradiția și importanța păstrării rădăcinilor locale. Pornind de la stilul retro al frigiderului Smeg FAB28 produs de Smeg, artiștii sicileni au realizat, pentru fiecare aparat în parte, un design unic, cu multe elemente definitorii pentru această zonă: lămâi proaspete, simbolul Trinacria, cavaleri medievali sau scene de luptă, toate realizate în culori puternice, vibrante. Rezultatul a fost unul spectaculos: în prezent, aceste frigidere sunt considerate adevărate opere de artă și se află în colecții personale sau sunt expuse în showroom-uri din întreaga lume.

Foto credit: Smeg și Dolce & Gabbana