Înapoi la categorie

Elysee sărbătorește Ziua Iei în magazinul din The Grand Avenue

AccesoriiDesign & TehnologieEvenimenteExperiențeFrumusețeLifestyleModăPovești

Cea mai importantă piesă a costumului popular românesc este cămașa, cu ale sale forme și culori spectaculoase, recunoscute oriunde în lume. În esență, termenul de ie este atribuit doar cămășilor purtate de femei, fiind, la origini, un articol vestimentar de sărbătoare, realizat din pânză albă frumos îmbodobită. Astfel, în fiecare an, pe 24 iunie, românii de pretutindeni sărbătoresc ‘Ziua Universală a Iei’, în același timp cu Sânzienele și cu nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Un prilej de bucurie pentru fiecare dintre noi, un moment de celebrare a frumuseții și a unicității acestui articol popular atât de îndrăgit.

Cu această ocazie specială, Elysee le oferă tuturor celor care trăiesc și se bucură românește un cadou deosebit. Cu ocazia ‘Zilei Universale a Iei’, în magazinele Elysee vor putea fi admirate obiecte vestimentare unice, pline de povești și de amintirile celor care le-au purtat de-a lungul timpului. De asemenea, vor putea fi degustate o parte din ingredientele care au dus la apariția ‘Essence de Roumanie’, un proiect unic al echipei Elysee. În cadrul ‘Essence de Roumanie’ a lucrat, mai bine de doi ani, o echipă de oameni talentați și dedicați din Grasse, Paris și, desigur, București. Efortul acestora s-a concretizat în 2018 prin crearea a două parfumuri unice și minunate, adevărate bijuterii olfactive: ROMAN și IA.

IA cuprinde în apele sale mirosuri calde de cozonac, de pască, de bucurie nețărmuită la masa de Crăciun. În IA, creatorii au picurat fraguțe strivite de un sărut pătimaș și zmeură proaspătă de pădure. O picătura de IA și vei fi transpuns la fereastra unei căsuțe cu obloane albe, de poveste, cu flori de cireș inundându-ți camera, cu gândul la bucuria întâlnirii chipeșului care a apărut în vis. Iar, la sfârșit, a fost adăugat sfios un trifoi cu patru foi, ca să aducă purtătoarei un strop în plus de noroc și de fericire.

Parfumurile ‘Essence de Rosmanie” – ROMAN si IA – sunt parfumurile României dragi din noi. România frumosului, a bunului simț, a bunătății, a familiei reunite cu ocazia Sărbătorilor de Paște sau de Crăciun, parfumurile iubirii pentru țara copilăriei noastre, țara eroilor care și-au dat viața pentru o Românie unită, o Românie de care ne este încontinuu dor, chiar dacă, de multe ori, nu recunoaștem.

ROMAN și IA au fost concepute pentru a putea fi purtate atât separat, cât și în layering, completându-se reciproc. O picătură de ROMAN și șapte de IA. O pulverizare de IA și patru de ROMAN. Un strop de dor de țară și două lacrimi prelungi de iubire pentru ea. Sunetul inocent al unui copil care râde sau ecourile repetate de dangăte sărbătorești de clopot.