Înapoi la categorie

Noile modele Rolex, prezentate în cadrul evenimentului Watches and Wonders de la Geneva

AccesoriiDesign & TehnologieEvenimenteExperiențeFrumusețeLifestyleModăPovești

În cadrul celui mai prestigios eveniment anual din industria orologeră – Watches and Wonders din Geneva – Rolex a prezentat publicului noile sale modele, producătorul elvețian demonstrând, dacă mai era cazul, parcursul excepțional, ghidat mereu de căutarea perfecțiunii. Mai exact, noile ceasuri Rolex reprezintă dorința de reinventare, păstrând, în același timp, un sentiment de continuitate, de a inova ținând cont de tradiție și de a valorifica tehnologia în beneficiul creației.

Lista cu noutăți conține opt modele diferite, din binecunoscuta gamă Oyster Perpetual, printre care enumerăm Daytona sau GMT-Master II.  Mai jos vă prezentăm câteva dintre modelele care au atras atenția tuturor celor prezenți:

Oyster Perpetual COSMOGRAPH DAYTONA

Pentru a marca cea de-a 60-a aniversare a modelului, Rolex îi garantează continuitatea și reputația extraordinară prin revizuirea întregii game. Astfel, Cosmograph Daytona în versiunea 2023 prezintă o imagine vizuală îmbunătățită, în care grafica cadranului are parte de un nou punct de echilibru. Noul mecanism 4131 încorporează tehnologii introduse în premieră, precum amortizoarele Paraflex sau un rotor optimizat. O premieră pentru colecția Oyster Perpetual este faptul că, la versiunea din platină 950, ușor recognoscibilă datorită cadranului blue ice, rotorul este vizibil prin carcasa transparentă.

Perpetual 1908

Contemporan, clasic și elegant, modelul Perpetual 1908 moștenește trăsăturile definitorii ale Rolex, având și numeroase elemente inovatoare. Cadranul său elegant aduce un omagiu unui ceas Oyster Perpetual din 1931, dar trasnformat la nivelul anului 2023 cu accente contemporane. Prin spatele său transparent, ceasul dezvăluie noul său calibru 7140. Iar cureaua din piele de aligator este armonios accesorizată cu o închizătoare duală, care oferă atât un confort îmbunătățit, cât și mai multă siguranță celui care îl poartă. De asemenea, carcasa de 39 mm, cu un finisaj lucios, din aur galben sau alb de 18 carate, oferă acum noi modalități de personalizare, cu un cadran alb sau negru.

GMT-Master II

Oferit într-o carcasă de aur galben de 18 carate, precum și într-o versiune Rolesor galbenă, noul GMT-Master II are inserții de ramă Cerachrom din ceramică gri și neagră pentru un contrast armonios. Fiind un ceas produs cu o tehnică exemplară, noile exemplare din 2023 sunt montate exclusiv pe brățările Jubilee. Ambele folosesc drept mecanism propriul calibrul 3265 al Rolex, care oferă o rezervă de putere de 70 de ore.

Explorer 40

Gama Explorer are, din acest an, un nou membru, și anume modelul de 40 mm realizat din Oystersteel, pentru o rezistență desăvârșită și o imagine mereu impecabilă. Cu o construcție simplă, lizibilă și robustă, ceasul este foarte rezistent la coroziune și este sigur de utilizat chiar și în cele mai dure medii de pe glob. Iluminarea este realizată cu ajutorul unui afișaj Chromalight, care emite o strălucire albastră de lungă durată în condiții de lumină scăzută, în timp ce un alb strălucitor este prezent în timpul zilei pentru o vizibilitate ireproșabilă. În ceea ce privește mecanismul din interior, Explorer 40 utilizează calibrul intern 3230, care oferă o durată de funcționare de până la 70 de ore.

Oyster Perpetual

De departe cea mai colorată apariție din cadrul noilor modele Rolex, Oyster Perpetual are un cadran superb în nuanțe de turcoaz, împodobit cu bule multicolore. Acest design cu adevărat jucăuș este implementat de renumitul producător elvețian pe mai multe dimensiuni de carcasă, precum 31 mm, 36 mm sau 41 mm. La fel ca alte modele din portofoliu, carcasa este realizată din oțelul special Oystersteel, care vine la pachet cu un calibru 2232 pentru modelele mici, precum și un mecanism 3230 la ceasul de 41 mm.