Înapoi la categorie

Geneva Motor Show 2019: Mansory prezintă două super mașini, realizate în parteneriat cu Billionaire și Philipp Plein

AccesoriiDesign & TehnologieEvenimenteExperiențeFrumusețeLifestyleModăPovești

Mansory, o companie de tuning auto recunoscută la nivel global, a colaborat cu brandurile de lux Billionaire și Philpp Plein, ambele parte a grupului PLEIN, pentru a realiza două modele cu adevărat speciale pentru clienții care nu acceptă nici un fel de compromis de la mașinile pe care le conduc.

Rolls-Royce Cullinan, sub semnătura Billionaire

Prima apariție este un Rolls-Royce Cullinan, o bijuterie creată de Mansory în care se regăsesc cele mai bune și mai pretioase materiale, precum și elemente opulente la interior, care reflectă întocmai stilul inconfundabil al Billionaire.

Pentru a satisface cele mai înalte așteptări legate de calitate și aerodinamică, designerii s-au întrecut pe sine și au realizat un design complet nou. Prizele de aer supradimensionate integrate spoilerul frontal, împreună cu o nouă capotă din fibră de carbon, îi conferă legendei britanice un aspect mult mai dinamic. Totodată, lateralele mașinii și spatele au fost, de asemenea, reproiectate: fluxul de aer trece acum mult mai lin prin designul îmbunătățit, reușind să ofere SUV coupe-ului un aspect mult mai fluid și mai elegant. Pentru a îmbunătăți aerodinamica de pe puntea spate, designerii Mansory au adaptat un spoiler la structura originală a portbagajului și au refăcut întreaga siluetă a caroseriei, rezultatul fiind unul excepțional, atât din punct de vedere tehnic, cât și al designului.

Caracteristicile exclusive Cullinan

Modelul beneficiază de jante cu adevărat speciale, pe mărimea de 24 inch, realizate dintr-o structură deosebit de ușoară, forjată, astfel că poate suporta sarcini mari datorită aliajelor speciale de aluminiu folosite. Pentru rezultate optime, Mansory recomandă anvelopele de înaltă performanță 295/30R24 pentru punțile față și spate. De asemenea, motorul V12 are o putere excepțională, de 610 cai putere, peste cea oferită în versiunea de serie și un cuplu de 950 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h se realizează în doar 5 secunde și, în plus, viteza maximă ajunge până la 280 km/h. Interiorul oferă, de asemenea, numai superlative: suprafețele vopsite cu o înaltă tehnologie oferă o strălucire aparte, fiind completate perfect de pielea de crocodili care înnobilează panoul de bord și scaunele. Broderiile lucrate manual aflate pe covorașe și pe tetiere oferă o notă cu adevărat distinsă. Pentru a completa caracterul de exclusivitate al acestei serii, doar un număr limitat de persoane vor putea să obțină această mașină incredibilă. Mai exact, doar 13 proprietari se vor bucura de acest supercar, cu un preț de pornire de la 785.000 EURO.

STAR TROOPER – G Klasse cu ADN Philipp Plein

Pentru Philipp Plein, Mansory și-a îndreptat atenția către un alt nume legedar din industria auto – Clasa G de la Mercedes, modelul cu cea mai lungă istorie aflat încă în producția renumitului constructor german. Astfel, luxosul automobil capătă o nouă conotație, în urma parteneriatului dintre Mansory și Philipp Plein, transformându-se într-un supercar radical, unic, care stabiliește noi standarde de tehnologie și de design.

La exterior, modelul Mansory impresionează prin vopseaua de tip camuflaj, realizată printr-o comobinație de 50 de nuanțe de gri, însă adevărata revoluție vine la interior și la partea mecanică: turbocompresoarele care susțin motorul sunt acum mult mai mari, instalația de evacuare este modificată complet, astfel încât motorul V8 de 4 litri ajunge la impresionanta putere de 850 cai putere, față de 585 cai putere, cât se regăsesc sub capota unui G 63 AMG. Accelerația este incredibilă, ajungând în doar 3,5 secunde de la 0 la 100 km/oră. Carbonul este un material omniprezent în acest supercar, de la părțile ce țin de mecanică până la cele de design, tehnologia de prelucrare a acestuia fiind similară cu cea folosită în industria aeronautică sau aerospațială. Numele și logo-ul Philipp Plein sunt afișate peste tot, pentru a accentua personalitatea unică a acestui model. Prețul este unul pe măsură, cu începere de la 550.000 euro și vă garantează accesul în grupul limitat de 20 de persoane care vor putea conduce un asemenea monstru pe patru roți.

Foto credit: Philpp Plein, Billionaire & Mansory official website