Anul 2020 a fost un an dificil pentru noi toți, am învățat mai multe despre cei din jur, despre viață… dar și despre sine. Tudor Ionescu de la Fly Project și soția sa Anamaria ne răspund la curiozități, ne divulgă multe lucruri neștiute despre ei și despre planurile lor, acum, după mai bine de 15 ani de relație. Un interviu nonconformist cu un cuplu care reușește să își păstreze spontaneitatea și umorul chiar și în momentele mai dificile ale vieții.
Tudor, esti un artist cunoscut, atât în România, cât și peste hotare. Ești obișnuit cu munca de echipă și ai realizat că succesul este garantat atunci când fiecare își face treaba bine până la capăt. Pe cine te bazezi cel mai mult în viața de zi cu zi?
Tudor: În primul rând, mă bazez pe mine. Dar și pe echipa cu care lucrez, este la fel de importantă în deciziile pe care le iau, pentru că muncim împreună, decidem împreună.
Pentru că tot vorbim de muncă, câte ore pe zi îți consumă proiectele profesionale?
Tudor: 24/7 – fac parte din viața mea, nu mă detașez de ele, deși uneori ar trebui.
Ana: Încerc să îmi organizez timpul cât mai bine, nu lucrez un anumit număr de ore, pentru că am proiecte diferite, care necesită un aport diferit, fie că este vorba despre design interior ori despre organizare de evenimente. Am zile când lucrez de dimineața până seara târziu.
Și acasă vorbim de o echipă, formată din tine și Anamaria. În cazul acesta, cine administrează casa, cine plătește utilitățile și cine este resposabil de cumpărături?
Tudor: Ana, ea se ocupă de asta, însă asta nu înseamnă că nu decidem totul împreună.
Ana: Aceste responsabilități îmi revin aproape în totalitate mie, dar nu spăl vasele fără să mă consult cu el ?
Pentru că ești o persoană publică, evident că există multe lucruri pozitive care decurg din acest lucru. Dar hai să ne referim la dezavantaje, care ar fi acestea?
Tudor: Atunci când faci un lucru asumat, te aștepti la unele lucruri, iei totul așa cum vine, cu bune, cu rele. Oamenii au impresia că tu nu ai voie să greșești, sunt mult mai critici din spatele unui ecran de telefon sau de computer sau te observă atent atunci când te întâlnesc, dar, repet, nu consider că sunt dezavantaje, sunt niște situații asumate, ai moneda cu ambele fețe ale ei, dacă o vrei, dacă nu… ești liber să faci altceva.
Anamaria: Oamenii te percep diferit, în funcție de felul lor de a vedea lucrurile, de valorile lor și de mediul în care s-au dezvoltat. Ceea ce pentru unii este amuzant și interesant, pentru alții reprezintă opusul și iți spun în față asta, devenind răutăcioși, uneori chiar rănind.
În timpul liber, când nu decideți să stați acasă, împreună, ce vă place să faceți?
Tudor: Să dorm și, acum, aș spune clar să călătoresc. Îmi este dor să urc într-un avion, fie spre un concert, fie spre vacanță, înainte de pandemie făceam zeci de mii de km săptămânal.
Anamaria: De când a apărut Ilinca, fata noastră, ne îndreptăm atenția spre a petrece cât mai mult timp cu ea, în locuri noi, pentru a învăța cât mai multe lucruri. Căutăm activități diverse și vacanțe în care să fie și ea implicată.
Am observat că, de ceva vreme, aveți un cont comun în social media – Yoneștii – în care postați despre viața de familie, despre voi și peripețiile voastre. De unde a pornit această idee?
Tudor: De la prieteni… aș putea să spun că datorită lor îl avem. Plus oamenii care ne întâlneau în diverse situații și ne încurajau să urcăm filmulețe sau poze cu noi, să facem live-uri pentru că suntem funny. Ar trebui să dedicăm mult mai mult timp acestui proiect, însă facem tot ce putem, e parte din programul nostru și încercăm să îl integrăm cât mai bine.
Ana: Cercul nostru de prieteni s-a mărit, pentru că toți cei care ne sunt alături în acest proiect, care ne urmăresc, ne văd exact așa cum suntem, ne cunosc familia și felul de a trece peste orice situație, împărtășim lucruri și ne dorim să fie o comunitate cât mai activă.
Ce te face să zâmbești în fiecare zi și care este lucrul te sperie cel mai tare?
Tudor: Ilinca. Ea mă face să zâmbesc, chiar și după ce mă enervează foarte tare. E singura care reușește asta.
Ce mă sperie… probabil să nu reușesc să îi transmit Ilincăi valorile pe care mi le doresc să le aibă, ca să fie un om prețuit și cinstit, cu un viitor limpede.
Anamaria: Ilinca mă face să zâmbesc în fiecare zi și mă sperie ca aș putea să greșesc în rolul meu de mamă, în
educația ei sau în tot ceea ce o privește.
Pentru că tot vorbim de lucruri foarte personale, care crezi că este cel mai prost obicei al tău?
Tudor: Aveți timp la dispoziție?:)) Sunt multe, însă cred că mi-am dovedit că pot și scăpa de ele, însă uneori câștigă lenea. Cel mai prost obicei al meu era să îmi rod unghiile, spun era pentru că nu o mai fac. În 2020 s-a produs această minune :))
Anamaria: Nu pun lucrurile la locul lor. Tudor mă terorizează zilnic cu asta :))
Cum vă petreceți, tu și Anamaria, timpul pe care îl aveți la dispoziție doar pentru voi?
Tudor. Nu prea avem timp numai pentru noi, însă atunci când îl avem… am face de toate și nimic… și atunci stăm. Ne bucurăm de liniște :))
Anamaria: Nu am mai avut timp așa mult pentru noi doi, dar atunci când avem, preferăm să ne comandăm ceva bun de mâncare și să ne uităm la filme.
Dacă ar fi să alegi, ce piesă ar fi soundtrack-ul vieții tale în acest moment?
Tudor: ‘It’s my life’ – Bon Jovi
Anamaria: Piesa ‘I Don’t Want To Miss A Thing’, a celor de la Aerosmith.
Care a fost cea mai neinspirată achiziție a ta? Dar cea pe care o consideri cea mai bună?
Tudor: În general, hainele ar fi, tocmai de aceea mă bazez pe Ana sau pe stiliști. Norocul meu e că Ana îmi dă consultanță gratuit ?
Anamaria: Covorul din living a fost cea mai neinspirată achiziție, am făcut și un episod de vlog pe tema asta. Cea mai bună achiziție ar fi un joben vintage, o achiziție nu tocmai ieftină și ciudată în prima fază pentru cei din jur, însă eu am încredere că în viitor o să valoreze mai mult și o să îl poarte și Ilinca într-o zi.
Atunci când vorbim de copilărie, fiecare dintre noi își amintește de un lucru care ne-a marcat acea perioadă. Care a fost jocul tău preferat atunci când erai mic?
Tudor: “Flori, fete și băieți” :)) pentru că aveam mai multe șanse să mă pup cu câte o fată :)) Ulterior, am renunțat la copilării și am trecut la lucruri serioase, așa că în liceu am rupt “Sticluța” :))
Anamaria: Îmi plăcea încă de atunci să croiesc și să fac design și styling, le făceam multe haine păpușilor, cu care mă jucam ore întregi. Apoi, în adolescență, am continuat prin a îmi face eu haine, transformam tot ce cumpăram, pentru a le face unice.
Ce vă place cel mai mult să faceți împreună cu Ilinca, fiica voastră?
Tudor. Desenăm împreună și îi place mult să îi povestesc lucruri, le ține minte.
Anamaria: Ne jucăm absolut orice împreună, îmi place să îi dezvolt creativitatea, iar seara ne-am făcut un adevărat ritual la băiță, unde o învăț încă de acum cum trebuie să aibă grijă de ea.
Spuneți-ne despre locul vostru special, în care te regăsești și te încarci de energie?
Tudor: Nu am un loc special, dar prefer locurile liniștite și departe de orice zgomot.
Anamaria: Dressing-ul. Acolo mă duc ori de câte ori am nevoie de câteva clipe de liniște peste zi.
Care este lucrul din viața ta de care ești dependent?
Tudor: Nu am lucruri de care să fiu dependent.
Dacă ne ducem cu gândul la o altfel de dependență însă, pot spune familia mea.
Anamaria: Mașină. Telefon. :))
Fiecare dintre noi își face planuri pentru perioada care urmează, chiar dacă anul care tocmai s-a încheiat ne-a demonstrat că neprevăzutul poate oricând să intervină în viața noastră. Ce ți-ai dori să faci în 2021 și depinde exclusiv de tine?
Tudor: Tocmai de aceea v-am zis, la un moment dat, că în primul rând mă bazez pe mine. Am început să fac deja tot ce depinde de mine ca 2021 să fie un an așa cum îl vreau. Fac muzică zilnic, în studioul meu, alături de colegi, atât pentru Fly Project, cât și pentru alți artiști naționali sau internaționali. Anul 2020 a fost extrem de productiv, așadar…viitorul sună foarte bine.
Anamaria: Îmi doresc timp pentru mine, o vacanță, pe care nu am avut-o în 2020, iar pe plan profesional, clar voi face mult content pentru paginile mele de social media, în care îi voi învăța pe oameni cum să facă diverse lucruri ce țin de design interior – dar singuri, acasă. În plus, aștept să reintre lucrurile în normal, pentru a îmi continua activitatea cu evenimentele.