Înapoi la categorie

Ramona Bădescu: Stilul aparține ADN-ului fiecărei persoane, iar timpul îl poate cizela sau distruge

AccesoriiDesign & TehnologieEvenimenteExperiențeFrumusețeLifestyleModăPovești

Ramona Bădescu este genul de persoană care nu mai are nevoie de nicio prezentare – cu o carieră de peste 25 de ani și două țări în care activează profesional în mai multe domenii. O discuție sinceră despre oameni, pasiuni și dorințe, alături de românca de care s-au îndrăgostit iremediabil italienii.

În ziua de astăzi, foarte multă lume vorbește de stil ca fiind elementul care ne diferențiază de restul lumii. Ce înseamnă pentru tine acest lucru?

Stilul înseamnă personalitatea mea, este oglinda modului meu de a fi, a modului meu de viață și nu este legat numai de posibilitățile economice pentru că, în momentul în care ai gust, este important să știi să îmbini lucrurile în asemenea mod încât să nu pari un multi brand ambulant. Stilul cred că aparține AND-ului fiecărei persoane, iar în timp poate fi cizelat sau distrus.

Este evident că Italia și-a lăsat o puternică amprentă asupra personalității tale. După atâția ani petrecuți în peninsulă, cum te-a influențat atitudinea și caracterul italienilor?

De 27 de ani, am crescut și m-am format ca persoană și ca femeie în Italia. Am trăit în societatea lor, care, din punctul meu de vedere, are la bază mai mult respect, mai multă eleganță, în special în privința comportamentului cu femeile. Iar atunci când vine vorba de modă italienească, nu putem să nu ne gândim la un Valentino, la un Armani, la creatorii de modă din Peninsula care au dat un plus de valoare stilului.

Italia a devenit a doua ta casă. Ce iți place cel mai mult la ea?

Italia a devenit prima mea casă, iar România este casa sufletului meu, casa în care părinții m-au născut și în care ei trăiesc. Pentru acest lucru mă întorc adesea acasă.

Care sunt brandurile preferate, în materie de vestimentație?

Trăind în Italia, îmi pot face cumpărăturile de pe Via Monte Napoleone, atunci când merg la Milano. În schimb, la Roma, există Via Condotti, care, din păcate, între timp, și-a mai pierdut din farmec. Pot spune că la Roma trăiesc de-o viață și acolo am foarte multe locuri de cumpărături.

Cel mai mult îmi place să mă răsfăț la magazinul Cartier, acolo unde directorul Roberto Grandis e un manager special și stăm mereu la povești, ba chiar deschide câte o sticlă de șampanie când trec pe acolo și ne punem la vorbă. Toate magazinele au farmecul lor, depinde ce cauți și ce anume îți dorești să cumperi. Din Italia, îmi place foarte mult Brunello Cucinelli, e unul dintre favoriții mei. La fel și designerul Carlo Pignatelli, pe care sper să îl conving să-și deschidă și la noi, în România, un magazin.

Sunt mare fană a pantofilor Renzi. De multe ori nici nu apuc să folosesc perechile de pantofi de la ei, dar îmi place să-i primesc. Rochiile mele preferate sunt de la Roberto Cavalli, Dolce&Gabbana, Armani, Valentino și, dacă tot am ajuns la rochii, vreau să vă anunț, pe această cale, că există rochiile Ramona Bădescu – care nu îmi aparțin și nu sunt ale mele, chiar dacă toată lumea mă întreabă de unde le poate cumpăra!

Cu siguranță sunt designeri care ți-au rămas foarte aproape de suflet de-a lungul anilor. Dintre cei italieni, pe care îi apreciezi cel mai mult?

Îmi plac Carlo Pignatelli, Gai Mattiolo, Roberto Cavalli. Îmi aduc aminte că, acum 12-13 ani, eram la Salsomaggiore Terme în juriu, pentru Miss Italia, și trebuia să fac un shooting. Stilistul care a făcut fitting-ul mi-a adus rochii de la Roberto Cavalli, care mă îndrăgea foarte mult și era prima oară când ne-am cunoscut atunci, după care am fost foarte legată de el și de Eva Cavalli, de familia lui. Mergeam atât în Florența, cât și în Sardinia, la petrecerile pe care ei le organizau.

Interviu Ramona Bădescu

Care este obiectul vestimentar cel mai drag din garderoba ta?

Am obiceiul să mă atașez de anumite lucruri și chiar dacă am avut norocul să am o garderobă bogată și un dressing mare, se întâmplă să am și să păstrez anumite lucruri pe care le port de mulți ani, pentru că sunt legată de ele. Întotdeauna mi-a plăcut să am lucruri noi și, dacă mi-au plăcut, le-am păstrat mereu în garderobă.

Am un taior de la Gai Mattiolo pe care l-am purtat la prima mea emisiune în Italia. Jeanșii am început să-i port foarte târziu, abia de acum 3-4 ani. Dar de atunci îi port destul de des. Obișnuiam să mă îmbrac doar în costume sau în rochii foarte elegante. Cu timpul, am adoptat un stil mai casual.

Îmi place diversificarea îmbrăcăminții, plecând de la stilul casual, de la cel sport, dimineața îmi place să ies la cumpărături naturală, nefardată, în serile de gală port rochii de gală, lungi, îmi plac momentele juste, să te îmbraci exact cum trebuie la fiecare ocazie. Trebuie să ai gust, trebuie să știi ce cumperi, trebuie să te simți tu cel care lansezi moda, nu cel care se ia după modă!

Care este culoarea preferată? Alegerile le faci în funcție de starea ta emoțională?

Îmi plac și prefer culorile neutre, gri, gri perla, culorile naturale. Alegerile vestimentare le fac în funcție de natura întâlnirilor pe care le am și, câteodată, mă las influențată și de starea emoțională.

Italienii sunt recunoscuți ca fiind un popor foarte creativ. De unde crezi că le vine această inspirație?

Din trecutul lor, din rădăcinile lor, din viața pe care au avut-o, din aerul pe care îl respiră…

Ce îți lipsește acum în viață?

În momentul acesta nu îmi lipsește nimic. Am tot! Chiar prea mult! Și îi mulțumesc Lui Dumnezeu! Îmi place să mă bucur de ceea ce am. Niciodată nu mă gândesc la ceea ce nu am!

Știm că ești foarte activă pe plan profesional. Ce pregătești acum, care sunt următoarele tale proiecte?

În prezent, sunt implicată în proiectul „Te cunosc de undeva”, de la Antena 1, un proiect ambițios. Mă distrez destul de mult filmări, îmi place, e o provocare, mă transformă total. Eu am avut satisfacția să interpretez alte persoane în filmele în care am jucat, dar nu să fiu atât de transformată încât din femeie să devin bărbat și să fie necesar să anihilez total personalitatea mea, intrând în pielea altui personaj.

Mai am și alte proiecte interesante în Italia în acest moment, fapt care mă obligă să vin de fiecare dată în România, strict pentru filmările de la „Te cunosc de undeva”. Lucrez la o reclamă internațională despre care voi vorbi în momentul în care va ieși pe post. De asemenea, sunt în turneu cu bandul meu de napoletani, cu spectacolul „Pasiune”, pe care sper să-l aduc și la București. În acest turneu, promovăm cel mai recent album al meu – „Io”.

Există ceva ce iți dorești foarte mult și nu ai făcut până acum?

Da! Se numește Anita! Și este fetița pe care mi-am dorit-o dintotdeauna!