Înapoi la categorie

Prima colecție Louis Vuitton semnată de Francesca Amfitheatrof

AccesoriiDesign & TehnologieEvenimenteExperiențeFrumusețeLifestyleModăPovești

Vești foarte bune din partea unuia dintre cele mai îndrăgite branduri de fashion din lume. Peste doar câteva zile, la finalul lunii mai, Louis Vuitton lansează în magazinele din toată lumea prima colecție de fine jewellery semnată de Francesca Amfitheatrof, noul director artistic al diviziei de bijuterii și ceasuri a casei. Pentru a celebra cum se cuvine această premieră, cinci celebrități internaționale au purtat bijuteriile colectiei B. Blossom într-o campanie fotografiată de artistul Craig McDean: Sophie Turner, Chloë Grace Moretz, Indya Moore, Zhong Chu Xi si Signe Veiteberg.

Sophie Turner, cunoscută deja pentru rolurile din Game of Thrones și din seria X-Men, este deja o prezență obișnuită în show-urile brandului francez, aceasta purtând ținutele LV pe covorul roșu al unor evenimente de top din toată lumea.

Motivul florii în formă de stea, așa cum apare pe toate piesele colecției B. Blossom, este o referință directă la binecunoscutul design monogram creat de Georges-Louis Vuitton în anul 1896, însă este reinterpretat într-o manieră foarte actuală – colecția 2019 fiind extrasă din sfera clasicului de către noul director artistic. Luminat de diamante, aurul galben sau roz al inelelor, brățărilor, cerceilor și al colierelor radiază foarte multă feminitate, fiind, în același timp, extrem de modern.

Pentru acest pictorial de prezentare, stilismul a fost realizat de către Marie-Amélie Sauvé și, astfel, toate cele cinci ambasadoare ale brandului au putut prezenta bijuteriile drept un simbol al idependenței de care beneficiază, precum și o reflexie a feminității lor. În imaginile din campanie, acestea sunt înconjurate de o paletă de culori de bej, negru sau auriu, pentru a pune în valoare inelele, brățările și colierele celebrului brand francez.

Francesca Amfitheatrof a fost numită în luna aprilie 2018 la conducerea diviziei de bijuterii și ceasuri a casei Louis Vuitton și este considerată una dintre cele mai talentate persoane din lume în acest domeniu. Înainte de casa franceză, aceasta a ocupat o poziție similară în cadrul binecunoscutului brand de bijuterii Tifanny, fiind prima femeie care a reușit acest lucru. De-a lungul carierei, Francesca a creat și pentru compania britanică Asprey & Garrard, pentru Chanel, Balenciaga, Fendi sau Marni. De asemenea, a fost, timp de trei ani, curator al Muzeului Gucci din Florența. Francesca s-a născut în Tokyo, însă a studiat la trei mari școli de profil din Londra: Central Saint Martins, Chelsea College of Arts and Royal College of Art, acesta fiind și motivul pentru care engleza pe care o vorbește are un ușor accent italian. În vârstă de 51 de ani, noul director al casei este fata unui jurnalist american și a unei editor de fashion italian.

Francesca Amfitheatrof

Foto credit: Louis Vuitton