Înapoi la categorie

Minelli: Abia aștept să ajung peste tot în lume unde se ascultă muzica mea

AccesoriiDesign & TehnologieEvenimenteExperiențeFrumusețeLifestyleModăPovești

Prezentă în lumina reflectoarelor încă din adolescență, Minelli este de părere că a atins maturitatea artistică acum, având o carieră solo și fiind implicată mult în conceperea melodiilor, nu doar în interpretarea lor. Hit-ul din acest an – Rampampam – a avut un succes extraordinar atât în țară, cât și în străinătate, având peste 70 de milioane de vizualizări pe Youtube. Așa că are tot dreptul de a visa la colaborări cu unii dintre cei mai mari DJ ai lumii, așa cum ne-a mărturisit în interviul următor.

 Ești o prezență discretă în showbiz-ul autohton, deși cariera ta este una foarte solidă, presărată cu multe succese. Primul contact real cu piața muzicală din România a fost în anul 2006, atunci când ai apărut într-o trupă de succes a acelor vremuri – Wassabi. Ce a însemnat pentru tine acel proiect?

Hello:) Într-adevăr, a fost un proiect potrivit pentru vârsta pe care o aveam atunci (17 ani) și o experiență care, pe o parte m-a întărit, dar pe alta m-a făcut să mă simt un pic nesigură. Ce am învățat a fost că uneori e bine să spui nu unor lucruri care nu îți plac, să comunici când ceva nu e în concordanță cu ceea ce simți și m-a făcut să vreau să mă dezvolt mai mult.

Nu multă lume știe că ești atât compozitoare, cât și textieră, colaborând cu numeroși artiști în acest sens. De unde a apărut această înclinație a ta pentru a compune melodii?

Am început să compun când am pornit, pe cont propriu, cu proiectul Minelli, moment în care mi-am lăsat timp să mă descopăr, să văd ce vreau să fac exact pe viitor și să mă implic mai mult în procesul de creație, pentru ca muzica mea să vorbească pentru mine.

 Ai spus, în repetate rânduri, că succesul unui artist se datorează muncii. Însă în acest domeniu, efortul trebuie dublat întotdeauna de talent, de inspirație. Cum decurg pașii prin care o idee se transformă într-un hit și cât timp durează această “călătorie” muzicală?

De cele mai multe ori am o idee deja pregătită în momentul în care merg într-o sesiune sau începe ceva de la zero, în funcție de starea pe care o avem toți, în funcție de vibe. Se întâmplă să am zile în care încerc să scriu ceva și totul se derulează în reluare sau sunt și zile bune, cu inspirație, în care pot scrie o piesă într-un timp foarte scurt, cum s-a întâmplat și cu Rampampam, al cărui refren l-am structurat foarte rapid.

Astăzi urmezi o carieră solo, iar rezultatele nu au întârziat să apară. După succesul de acum doi ani cu hitul Mariola”, anul acesta a însemnat pentru tine cea mai importantă performanță Rampampam”, care a devenit, peste noapte un hit, atât în România, cât și în alte țări. Care este povestea acestei melodii?

Este o piesă inspirată din povești de dragoste cu un final mai puțin fericit, de care cred că ne-am lovit cu toții, la un moment dat. Este destul de sensibilă, însă cu un sound foarte puternic și mă bucur să primesc în fiecare zi mesaje de la oameni din toată lumea, în care îmi mărturisesc că se regăsesc foarte mult în mesajul ei și că le dă un imbold să meargă mai departe.

 Ai declarat, în trecut, că ai avut momente în viață când nu credeai că vei mai face muzică în continuare. Ce s-a întâmplat atunci de ai fost la un pas să iei o decizie atât de dificilă?

Muzica și, în general, arta cred că sunt domenii foarte nesigure, mai ales dacă începi să faci acest lucru la o vârstă mai înaintată, așa că poți fi foarte ușor demoralizat, lucru care mi s-a întâmplat și mie. Sunt ceva ani de când muncesc la visul meu, dar mă bucur să văd și rezultate și regăsesc mereu frumusețea din muzică și în dorința de a merge mai departe.

ti căsătorită și ai doi copii. Cum se împacă viața de familie cu cea a unui artist, fiind binecunoscut faptul că acesta din urmă petrece foarte mult timp în studio și călătorește des, pentru a susține concerte sau a-și promova creațiile?

Încerc să le combin cât pot de bine, mă bucur că am și ajutor, însă, uneori, poate deveni un pic copleșitor. Când am nevoie de momente cu mine, pentru a crea, las orice deoparte și mă focusez doar pe compus, scris, iar apoi iau o pauză de la asta și acord atenție maximă familiei. Caut întotdeauna soluții să le îmbin armonios.

Sunt foarte la modă duetele în muzica autohtonă, cât și internațională. Cu ce artist ți-ai dori cel mai mult să înregistrezi o melodie?

Mi-aș dori să colaborez cu DJ mari, precum Calvin Harris, Robin Schulz sau Martin Garrix, piesele mele având un sound de club, dar și cu artiști pe care îi admir ca Anne-Marie, Bruno Mars, JP Cooper, Rita Ora sau Ed Sheeran.

Am trecut cu toții peste această pandemie care, sperăm, se va încheia curând. Cum vezi lucrurile după ce viața va reintra complet în normal, cum crezi că va evolua industria evenimentelor din țara noastră?

Nu cred că acel normal de dinaintea pandemiei va reveni curând, însă pot să văd o schimbare în bine. A început să se dezmorțească și industria evenimentelor și abia aștept să merg peste tot unde se ascultă muzica mea.