Înapoi la categorie

Met Gala 2019 – Cele mai spectaculoase ținute de pe covorul roșu

AccesoriiDesign & TehnologieEvenimenteExperiențeFrumusețeLifestyleModăPovești

Cel mai așteptat eveniment din această perioadă – Met Gala 2019 – a avut loc la New York, în prezența a sute de vedete și persoane publice de peste ocean, semn că succesul evenimentului atrage elitele din toate domeniile, de la cinematografie până la sport.

Cea mai spectaculoasă intrare pe covorul roșu a Met Gala a fost, probabil, a binecunoscutei Lady Gaga – cântăreață și actriță, recent laureată cu premiul Oscar. Lady Gaga a schimbat nu mai puțin de patru ținute pe covorul roșu sau, mai bine zis, s-a dezbrăcat de una câte una, până când a ajuns la un costum similar cu cele pe care le găsim în spectacolele de cabaret.

Naomi Campbell, cea care în 22 mai împlinește 49 de ani, a reușit, și de această dată, să întoarcă toate privirile, așa cum o face de aproape 30 de ani de când se află pe podiumurile de modă. Naomi a purtat o rochie roz pal de la Valentino Haute Couture și s-a fotografiat cu Pierpaolo Piccioli, cel care conduce direcția creativă a celebrei case de modă italiene.

Katy Perry a șocat, literalmente, audiența de la Met Gala cu o rochie semnată Moschino care semănă izbitor de mult cu un candelabru în mărime naturală. Candelabru care se și aprindea, astfel încât cântăreața americană de 34 de ani a strălucit la propriu pe covorul roșu.

Cântăreața canandiană Celine Dion pare să fi revenit la forma de altă dată, aceasta fiind zâmbitoare și extrem de naturală pe covorul roșu al Met Gala. Îmbrăcată într-o ținută special creată pentru ea de către Oscar de la Renta, Dion a fost una dintre cele mai bine îmbrăcate personalități ale serii, încadrându-se perfect în tema aleasă pentru acest an.

Serena Williams a profitat de faptul că nu participă la turneul de tenis de la Madrid și și-a făcut apariția la Met Gala 2019 într-o spectaculoasă rochie semnată Atelier Versace, la care a adăugat, firește, o pereche de pantofi sport Nike, dat fiind faptul că este ambasador al acestui brand american de foarte mulți ani.

O apariție plină de senzualitate a fost și a supermodelului Gisele Bündchen, care a venit însoțită, la fel ca în anii trecuți, de către Tom Brady, jucătorul celor de la New England Patriots și soțul branziliencei de mai bine de zece ani.

Anna Wintour, cea care este gazdă a evenimentului de mai bine de douăzeci de ani, a ales pentru evenimentul din 2019 o ținută roz Chanel, la care a adăugat un colier supradimensionat și o capă din aceeași culoare. O ținută simplă față de cele ale celorlalte celebrități, dar care a confirmat, dacă mai era cazul, de ce jurnalista de 69 de ani conduce linia creativă a celebrei reviste Vogue.

Istoria galei celebre în toată lumea

La origini, Met Gala este o gală anulă de strângere de fonduri în beneficiul Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute din New York și marchează începerea expoziției de modă organizată de această instituție. În realitate, evenimentul a devenit un fenomen global, devenind, probabil, unul dintre cele mai importante evenimente de modă din calendarul anual, un moment care a devenit atât de important și datorită organizatorului, binecunoscuta revistă Vogue. De aici începe și istoria acestei reuniuni, care a fost organizată prima oară în anul 1948, sub îndrumarea jurnalistului de modă Eleanor Lambert, cea care mai este cunoscută și pentru apariția New York Fashion Week sau pentru înființarea Consiliului Creatorilor de Modă din America.

Influența Dianei Vreeland

În primii ani ai existenței sale, gala a avut un caracter restrâns, fiind o cină pentru care se plătea 50 de dolari pentru un loc. Momentul de cotitură a fost anul 1972, atunci când binecunoscuta Diana Vreeland a devenit consultant al Institutului Costumului. Având o intuiție remarcabilă, Diana a știut, încă de la început, care este rețeta succesului și cum poate tranforma acest eveniment într-unul de anvergură. Datorită relațiilor ei foarte puternice, a început să cheme la gală persoane foarte cunoscute, celebrități, care să aducă un plus de notorietate demersului inițial, acela de a strânge fonduri. Prezența lui Andy Warhol, a Dianei Ross sau a lui Cher au adus un plus de strălucire, mai ales că elitele metropolei americane deja erau din ce în ce mai interesate să sprijine proiectul inițiat de Vogue. În momentul în care Diana Vreeland a murit, la finalul anilor ’80, Met Gala era deja la apogeul său, fiind unul dintre cele mai importante evenimente sociale din New York, cu un impact enorm asupra societății.

Vogue organizează anual evenimentul

În termeni de cifre, Met Gala poate găzdui, în fiecare an, aproximativ 700 de persoane, fiecare dintre acestea plătind pentru un loc cateva zeci de mii de dolari. În acest an, tema galei și, de asemenea, a expoziției care va urma este “Camp: Notes on Fashion”. În esență, denumirea ușor simandicoasă ascunde câteva elemente ușor de identificat: ușor artificială, încărcată, exagerată, cu ceva elemente de kitsch. Este un moment de bucurie, de extravaganță, de autoironie. Met Gala din 2019 a fost găzduită de Anna Wintour, directorul artistic al Condé Nast, compania care deține brandul Vogue, alături de ea aflându-se Lady Gaga, precum și Serena Williams.

Photo credit © Profimediaimages.ro