Înapoi la categorie

Louis Vuitton: Pharrell Williams este noul director de creație pentru bărbați

AccesoriiDesign & TehnologieEvenimenteExperiențeFrumusețeLifestyleModăPovești

Louis Vuitton, celebra casă franceză de modă, a anunțat, chiar în ziua de Valentine’s Day, faptul că noul Director de Creație pentru bărbați este Pharrell Williams. Artistul își va intra în drepturi imediat, iar prima sa colecție în această poziție va fi prezentată în luna iunie a acestui an, în cadrul Săptămânii Modei de la Paris.

Binecunoscut publicului larg în special datorită muzicii sale, Pharrell Williams este, în realitate, un vizionar în lumea creativă, proiectele sale având ramificații și în zona de artă sau cea de modă. Iar acesta a fost unul dintre motivele pentru care alegerea francezilor de la Louis Vuitton a venit firesc, mai ales că reprezentanții companiei au declarat că viziunile comune vor asigura succesul colaborării ce va urma. “Sunt bucuros să-i urez bun venit acasă lui Pharrell, după colaborările noastre din 2004 și 2008 pentru Louis Vuitton, în noua sa poziție de director de creație pentru bărbați. Viziunea sa creativă, dincolo de modă, va conduce, fără îndoială, brandul nostru către un nou capitol foarte interesant.” a declarat Pietro Beccari, președintele și CEO-ul Louis Vuitton.

În zona muzicală, acolo unde a cunoscut cel mai mare succes până acum, Pharrell a fost recompensat cu 13 premii Grammy, inclusiv producătorul anului 2004, 2014 și 2019, alături de premiul Golden Note ASCAP în 2012. De asemenea, acesta a primit două nominalizări la Oscar pentru piesa sa originală „Happy” (Despicable Me 2) și pentru Hidden Figures (2016), nominalizat pentru cel mai bun film, în calitatea sa de co-producător. Reprezentativă este și activitatea lui Pharrell Williams în zona de implicare socială și filantropie. Astfel, în 2019, acesta a fondat YELLOW, o organizație non-profit care lucrează pentru a oferi tinerilor egalitate de șanse, prin intermediul educației, ajutându-i pe aceștia să își atingă potențialul maxim. De asemenea, artistul a lansat, acum trei ani, proiectul Black Ambition, o inițiativă non-profit care oferă suport antreprenorilor de culoare și celor vorbitori de limba latină, sprijinindu-i în start-up-uri din domeniul tehnologiei, sănătății, Web 3.0, dar și în zona produselor și a serviciilor de larg consum. În vederea susținerii comunității din care a pornit în carieră, Williams a inițiat, în aprilie 2019, festivalul de muzică “Something In The Water”, care se desfășoară în orașul său natal, Virginia Beach.

De-a lungul timpului, Pharrell s-a implicat activ, în calitate de creator de modă și antreprenor, în brandurile de modă Billionaire Boys Club și Ice Cream, devenite cunoscute în întreaga lume. În toamna anului 2019, Williams a făcut echipă cu David Grutman și a deschis atât Swan, cât și Bar Bevy în Design District din Miami, precum și The Goodtime Hotel în 2021.

Portrait by Erik Ian

Portrait by Erik Ian