Înapoi la categorie

Diana Sar: Pentru mine, jocul pe scenă înseamnă fericire și schimb de energii curate

AccesoriiDesign & TehnologieEvenimenteExperiențeFrumusețeLifestyleModăPovești

Diana Sar este una dintre actrițele din noul val care pare că a câștigat deja pariul cu celebritatea, o confirmare a faptului că atunci când faci ceea ce iubești, șansele de reușită sunt maxime. Studentă la UNATC, model și actriță în serialul “Vlad” de la Pro Tv, carismatica Diana e vorbește despre modul în care își trăiește viața, despre oamenii care i-au fost mereu aproape și deciziile care i-au influențat cariera.

Cum ai fost când erai mică, în cel fel ți-ai caracteriza copilăria?

Părinții mei spun că am fost un copil liniștit, care nu prea plângea. Îmi povesteau că atunci când așteptam la coadă pentru tobogan, îi lăsam pe toți să se dea înaintea mea. Dacă cineva mă lovea, nu ripostam. Îmi împrumutam jucăriile, dar, de multe ori, nici nu le mai luam înapoi. Îmi plăcea să mă urc în copaci și să mă dau cu rolele. Am avut o copilărie veselă, plină de ore petrecute în parc.

Știm că primele contacte cu actoria le-ai avut încă din clasele primare. Povestește-ne cum a fost această experiență…  

În clasa a IV-a, la școală, aveam o oră de drama therapy pe săptămână cu o franțuzoaică. Îmi plăcea mult să îmi folesc creativitatea și să mă arunc în orice temă dată, fără a avea frica penibilului sau frica de greșeală.

Ce te-a atras, la început, către actorie? Ce însemna pentru tine jocul pe scenă, în fața oamenilor?

Mă simțeam atrasă de călătoria pe care o puteam face prin diferite lumi cu ajutorul imaginației și a regizorului. Pentru mine, jocul pe scenă însemna și înseamnă fericire și schimb de energii curate. Îmi place când reușesc să-i fac pe spectatori să empatizeze și să se lase purtați cu totul către lumea pe care o creez atunci când joc.

De-a lungul copilăriei și adolescenței, ai avut mai multe încercări, să le spunem așa, despre ceea ce începea ca un hobby și se putea materializa într-o carieră: atletism, teatrul de păpuși, școala de muzică și, apoi, modelling. Cum se manifesta momentul în care spuneai stop și te îndreptai spre o nouă oportunitate?

Consider că atunci când ești copil, este bine să încerci cât mai multe lucruri, nu doar pentru a-ți descoperi talentul, dar și pentru a te dezvolta frumos și pentru a afla ce îți place ție cel mai mult. Simt că lucrurile pe care le-am făcut se completeză între ele. Atletismul, cursurile de chitară clasică, teatrul de păpuși și modelling-ul m-au ajutat foarte mult pentru actorie. Am învățat cum să gestionez bine efortul fizic și emoțiile, să fiu conștientă de corpul meu, de poziționarea în funcție de lumină. Când eram mică, nu le consideram hobby-uri care s-ar putea materializa într-o carieră, doar lucruri care îmi plăceau. Nu am simțit că sufeream așa mult când ofeream mai multă atenție unei pasiuni față de cealaltă, pentru că nu renunțam definitiv la niciuna dintre ele. Trebuia doar să aleg care va fi pe primul loc în lista priorităților mele.

În fiecare dintre aceste etape ale vieții tale, părinții ți-au fost aproape și te-au susținut în toate deciziile luate, inclusiv atunci când a trebuit să călătorești, foarte tânără fiind, în numeroase orașe din toată lumea. Cum ai caracteriza relația pe care ai avut-o cu ai tăi, de la început până în prezent?    

Părinții mei m-au susținut mereu în ceea ce mi-am dorit să fac, au avut încredere în mine și au știut că mă voi descurca fără probleme. Am avut, în general, o relație strânsă, întreruptă rareori de episoadele mele adolescentine din care îmi reveneam rapid și pe care ei le înțelegeau. Când era ceva ce nu le plăcea, îmi spuneau, însă nu mă puneau să acționez cum ar fi vrut ei, mă lăsau să iau singură deciziile. Apreciez asta foarte mult și simt că, în anumite momente, este mai bine să te lovești singur de greșeli, ca să te înveți minte.

Ai intrat la UNATC, iar acum ai înghețat anul de studiu, în special din cauza filmărilor la “Vlad”, serialul difuzat de Pro Tv. Cum ți-a completat experiența acestui serial cunoștințele teoretice pe care le dobândiseși la cursuri?  

Am înghețat al treilea an la UNATC pentru a călători cu modellingul, înainte de a merge la castingul pentru Vlad. Nu am putut să-l reiau apoi pentru că am început filmările la Vlad. Exercițiul și practica îți îmbunătățesc cunoștințele dobândite la cursuri, iar actorii sunt în continuă dezvoltare atunci când lucrează. Serialul m-a ajutat să câștig experiență, să prind mai multă încredere și să învăț anumite lucruri la care trebuie să fiu atentă în platou, legate de poziționare, semne, lumini, record și altele.

Ai un program extrem de încărcat în această perioadă. Ce înseamnă pentru tine timpul liber și care sunt formele tale de relaxare?

O sa pară un clișeu, dar acesta este adevărul: în timpul liber, îmi place să merg la sală, să ies în oraș cu prietenii apropiați pe care ajung să-i văd destul de rar când filmez mult, să mă uit la filme și să citesc.

În cariera de modelling, ai prezentat pentru multe case de modă foarte cunoscute. Care sunt brandurile internaționale care sunt apropiate stilului tău?

Sunt versatilă și îmi place să schimb des stilul meu vestimentar. Uneori m-aș îmbrăca în haine de la Armani, alteori de la Alexander Wang, alteori de la Levi’s.

Care este piesa vestimentară nelipsită din garderoba ta în această toamnă?

Geaca de piele.

Care este cea mai importantă lecție de frumusețe primită de la mama ta?

Să ai mereu gânduri bune și să păstrezi naturalețea.

În această toamă, a început un nou sezon al serialului “Vlad”, acolo unde ai unul dintre rolurile principale. Cât de mult se aseamănă Roxana din film cu Diana din realitate?    

În primul sezon din Vlad, Roxana a fost un personaj cheie, cu o gândire pozitivă, plină de energie, naivă, cu un suflet bun și puternică. În al doilea sezon, sunt mult mai puține secvențe cu Roxana, ea nu este un personaj principal. Are cea mai mare schimbare de atitudine dintre toate personajele. Acționează impulsiv, nu mai este atât de naivă, dar pare mult mai răzvrătită și, uneori, răutăcioasă. Semăn cu Roxana din primul sezon pentru că amândouă încercăm să privim partea plină a paharului și nu ne afundăm în probleme.

Photo credit: Roxana Enache, Tivi  Vintur, Roxana Neacsu, Alex Galmeanu

Galerie foto