Înapoi la categorie

Chronolink donează 6.000 de teste SARS-CoV-2 pentru personalul medical din spitalele bucureștene

AccesoriiDesign & TehnologieEvenimenteExperiențeFrumusețeLifestyleModăPovești

Compania Chronolink, importator exclusiv al brandului Rolex în România, a donat, zilele trecute, 6.000 de teste rapide pentru personalul medical din spitalele din București, valoarea totală a acestora fiind de 77.000 de euro (TVA inclus). Reprezentanții Chronolink au declarat că testele au fost comandate de acum trei săptămâni, însă din cauza contextului internațional și a cererii foarte ridicate, acestea au putut fi livrate în România abia în urmă cu câteva zile. Acest tip de teste rapide este foarte util în această perioadă, în special în rândul cadrelor medicale, întrucât poate determina, cu o mare precizie, prezența unei infecții active în corp.

La finalul lunii martie, în prima etapă a pandemiei de coronavirus în România, compania Chronolink a luat legătura cu directorul medical al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, doctorul Turkes Ablachim, pentru a le transmite care este cea mai stringentă nevoie a sistemului medical din acel moment. În mod evident, era un mare necesar de teste pentru personalul medical, aici fiind vorba de medici, asistente, infirmieri sau conducători auto. În acest sens, Chronolink a demarat imediat procesul de achiziție a testelor, fiind ales un producător din Belgia, țară agreată ca furnizor de echipamente medicale anti COVID-19. “Am achiziționat, conform indicațiilor ASSMB, un total de 6.000 de teste pentru determinarea antigenului SARS-CoV-2”, spune Alexandra Țenescu, director de marketing și comunicare Chronolink.

La primirea celor 6.000 de teste, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat că dorește să mulţumească, în numele medicilor, al asistenţilor medicali şi al tuturor celor aflaţi acum la datorie în spitale, companiei Chronolink şi celorlalte sute de firme şi persoane fizice care au ales să se implice şi să ajute în această perioadă dificilă.” La rândul ei, Alexandra Țenescu, reprezentantul Chronolink, a susținut că au oferit această donație substanțială în semn de prețuire față de efortul cadrelor medicale aflate în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus. “Deși suntem o companie mică, am ales să ne implicăm, în mod direct, în lupta împotriva noului virus, în semn de respect pentru țara în care ne desfășurăm activitatea de aproape 20 de ani și din dorința de a întinde o mână de ajutor acolo unde chiar este cea mai mare nevoie, și anume medicilor noștri și întregului personal medical, care se află în linia întâi în lupta împotriva acestei pandemii”, a declarat Alexandra Țenescu.