Înapoi la categorie

Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8

AccesoriiDesign & TehnologieEvenimenteExperiențeFrumusețeLifestyleModăPovești

La 50 de ani de la misiunea Apollo 8, prima care a orbitat în jurul Lunii, OMEGA prezintă cea mai nouă piesă Dark Side of the Moon. Spre deosebire de modelele Dark Side anterioare, aceasta conţine o versiune special decorată a celebrului mecanism Moonwatch OMEGA – un calibru care merită să fie văzut!

Pentru a afişa lucrările din interior, cadranul acestui ceas a fost scheletonizat cu măiestrie. În interior, ablaţia cu laser a fost utilizată pentru a decora precis punţile şi placa principală a mecanismului înnegrit, producând imagini realiste ale suprafeţei lunare.

Ca şi luna, acesta dezvăluie două feţe unice. Partea cu cadranul are o nuanţă luminoasă care reprezintă punctul nostru de vedere al suprafeţei Lunii, văzute de pe Pământ, în timp ce partea din spate a ceasului se îndreaptă spre partea întunecată pe care numai astronauţii o văd.

În această nouă creaţie, OMEGA şi-a îmbrăţişat din nou populara inovaţie „Dark Side of the Moon”, producând întregul ceas în ceramică de oxid de zirconiu negru. Pentru a contrasta cu acest ton întunecat, OMEGA a ales o codificare de culoare galbenă.

OMEGA a folosit prima data codificarea culorilor in colecția Speedmaster din 1968 pentru un model Speedmaster Racing. Astăzi, deoarece galbenul este adesea mai strâns asociat cu viteza, a fost văzut ca alegerea ideală pentru acest nou ceas.

Arătătoarele cronografului sunt colorate în galben, în timp ce scala tahimetrică şi coroana sunt umplute cu Super-LumiNova. Tema neagră şi galbenă se extinde la cureaua de piele, care conţine o secţiune de cauciuc galben ce trece prin mijloc. O unealtă de frezat a fost apoi utilizată pentru a crea microperforări prin cureaua compusă, pentru a dezvălui galbenul din interior.