Înapoi la categorie

Caran d’Ache “1010 Timekeeper” – ediție limitată prezentă în boutique-ul din The Grand Avenue

AccesoriiDesign & TehnologieEvenimenteExperiențeFrumusețeLifestyleModăPovești

Boutique-ul atelier Caran d’Ache, situat în galeria The Grand Avenue, găzduiește una dintre cele mai recente creații ale mărcii elvețiene, și anume ediția limitată ”1010 Timekeeper”. Prin aceasta, Caran d’Ache aduce un omagiu orologeriei și indicatoarelor ceasurilor. Gardieni ai mersului timpului, acestea îl însoțesc cu loialitate de-a lungul veacurilor. Astfel, artizanii casei au transpus estetica culturii orologiere prezentă pe cadranele ceasurilor, reinterpretându-le forma și înscriindu-le, discret, pe corpul stilourilor. Cele doar 500 de stilouri din această serie, create în atelierele Caran d’Ache, întrunesc patru tehnici care le fac cu adevărat speciale: gravură, lustruirea manuală, lăcuirea și tratamentul PVD. De asemenea, fiecare stilou “1010 Timekeeper” are două capace, placate cu argint și rodiu, care pot fi alese așa cum dorește utilizatorul, la fel cum ați schimba o curea de ceas. Primul capac este inspirat de designul rețelelor de zale ale curelelor de ceas. Cel de-al doilea prezintă simbolurile coronițelor folosite pentru a introduce ora. O călimară, cu capac gravat și cerneală într-o culoare ediție limitată, însoțește fiecare stilou în rafinata cutie din lemn nobil.

Instrumente premium și accesorii

Caran d’Ache Geneve, marca elvețiană de instrumente de scris de lux, a deschis noul său Boutique Atelier din România, în cadrul galeriei The Grand Avenue, situată la parterul hotelului JW Marriott Bucharest Grand Hotel din Capitală. În cadrul noului boutique, clienții vor avea la dispoziție o gamă largă de produse: instrumente de scris din gama uber-premium, instrumente din gama Office Line, materiale pentru desen și pictură, dar și brichete, butoni și o varietate de produse din piele fină, cu un design elegant – portofele, etuiuri, curele, genți sport, serviete și multe altele. Toate articolele sunt proiectate, dezvoltate și realizate în Geneva, folosind materiale prețioase, precum ruteniu, paladiu, platină, aur și lac de China. În atelierele Caran d’Ache lucrează meșteșugari cu peste 90 de aptitudini specializate, forțând limitele tehnologiei, zi de zi. Mai mult de 500 de instrumente de scris pot fi personalizate în boutique, prin tehnici speciale de gravură.

Istoria unui brand legendar

Fondată ca “Fabrique Genevoise des Crayons” în 1915, compania Caran d’Ache a adoptat numele actual în 1924, când a fost preluată de Arnold Schweitzer. Numele mărcii provine de la pseudonimul faimosului desenator francez Emmanuel Poiré (unul din părinții benzilor desenate). Poiré își semna desenele “Caran d’Ache” – o adaptare în franceză a “karandaș”, cuvântul din limba rusă pentru ”creion”. Este o afacere de familie, din 1930, iar astăzi compania este condusă de Carole Hubscher, reprezentanta celei de-a patra generații. Caran d’Ache a inventat primul creion mecanic cu agrafă metalică (1929) și primul creion cu mina acuarelabilă (1931). În 1953 a lansat Ecridor, primul pix cu bilă al companiei, iar în 1970 Madison, primul stilou. În 1999 este lansată Modernista, prima ediție limitată Caran d’Ache, ce ajunge în Cartea Recordului drept cel mai scump stilou din lume.