Back to category

Sore: Ca să avem parte de fericire personală trebuie să avem mai multă încredere în noi înșine

AccessoriesBeautyDesign & TechnologyEventsExperiencesFashionLifestyleStories

Sore este o artistă completă și un om care degajă optimism la fiecare întâlnire. Transformată radical de când este părinte și fericită în noua postură, Sore ne dovedește, dacă mai era cazul, că poți fi mamă, iubită și artist în același timp, fără să faci concesii. În viziunea ei, nu există o rețetă a împlinirii, ci multă muncă și dorință de reușită.

Când ai descoperit pasiunea pentru muzică și cine a fost prima persoană care te-a îndrumat către o carieră artistică?

Muzica a fost dintotdeauna parte din mine, nici nu îmi amintesc să fi fost eu și să nu fi fost muzica. Părinții mei au și dovezi, fiind și primii mei susținători, de cum am putut vorbi, am și cântat. Totul este pe casetele video din anii ’90.

Ești un artist complex: ai studiat pianul, ai făcut parte dintr-o serie de trupe de succes încă de mic copil, ai cochetat cu actoria și ai terminat Facultatea de Arte – Regie de film. În ce fel contribuie acest background la succesul tău muzical de astăzi?

Am simțit mereu nevoia să mă exprim artistic și consider că toate etapele prin care am trecut m-au format și au adăugat ingrediente personalității mele artistice. De altfel, și brandul meu de haine Hard Coeur a venit tot ca o completare. Evident, eu cel mai bine mă exprim prin muzică, așa îmi cântă sufletul, de cele mai multe ori îmi este mai natural să scriu versuri, să creez o linie melodică sau pur și simplu să cânt la pian, decât să spun ce gânduri am sau cum mă simt în perioada respectivă. Este terapia mea.

Este nevoie de curaj sau de cunoaștere pentru a fi autentic? Ce înseamnă pentru tine autenticitatea?

Cred că este nevoie de amândouă. Autenticitatea este, de multe ori, judecată, blamată. Sunt atâția oameni pe care îi admir și care se lovesc de prejudecata societății. Consider că pentru a fi autentic ai nevoie și de un dram de indiferență, de nepăsare. Întotdeauna se vor găsi oameni care să îți pună la colț felul de a fi, deciziile și acțiunile, dar pentru a avea parte de fericire personală trebuie să învățăm să avem mai multă încredere în noi. Abia atunci vom ajunge să fim, cu adevărat, autentici.

Stilul fiecărei persoane este o parte a personalității sale. În ce haine te simți cel mai bine și care sunt creatorii tăi preferați?

Stilul meu este eclectic, pentru că jonglez cu hainele în funcție de stare. În același timp, cred că am moștenit de la mama o lejeritate anume în a purta hainele, în sensul că, deși sunt pasionată de modă, întotdeauna voi trece orice trend prin filtrul personal. Îmi plac colecțiile Vetements, Balenciaga, JW Anderson, accesorii clasice de la YSL, Off White iar dintre designerii români, mă regăsesc cel mai bine în creațiile Seen Users, Concepto, Murmur și, bineînțeles, hainele pe care le realizăm la Hard Coeur.

Interviu Sore

Femeie, artist și mamă. Astfel te-ai putea descrie în trei cuvinte. Cum îți stabilești prioritățile la începutul fiecărei zile?

Cumva, am creat o rutină. Mă trezesc foarte devreme și imi petrec primele ore ale dimineții cu Erin. Apoi, mă împart între studio, filmări sau concerte și încerc să fiu zilnic acasă pentru încă două-trei ore de joacă cu Erin, ca mai apoi să îmi continui treaba. Deși la început a fost epuizant, acum mi-am creat un ritm din care nu mai pot ieși. Mă împlinește viața de familie și la fel de bine simt că îmi face viața completă și muzica. Nu vreau și nu pot să le separ.

În formarea noastră, un rol determinant îl au părinții. Învățăm de la ei, ne dezvoltăm personalitatea alături de ei. Este evident că și reciproca este valabilă. Ce ai învățat în toți acești ani de la fiica ta, Erin?

Erin mi-a redat veselia permanentă și m-a învățat că răbdarea mea chiar este nemărginită. Este un copil atât de solar și împarte atâta fericire și iubire încât de doi ani sunt mai veselă, mai pozitivă și mai luminoasă ca niciodată. Dacă ar fi să fac o paralelă între copilăria mea și copilăria ei, aș găsi multe similitudini, pentru că părinții mei au fost, dintotdeauna, firi artistice și m-au crescut liber.

La fel procedez și eu cu Erin, pentru că am văzut pe pielea mea că, dacă ai libertatea exprimării și a trăirii, te dezvolți armonios și fără teamă. Observ deja că Erin este curioasă și are înclinații artistice, iar asta nu poate decât să mă bucure, pentru că abia aștept să învăț și mai multe lucruri de la ea (râde).

Ai crescut și te-ai maturizat în lumina reflectoarelor. Cu siguranță sunt oameni din domeniu care astăzi îți sunt prieteni. Cum evoluează aceste relații și în viața personală?

Într-adevăr, am câțiva oameni dragi alături de mine de ani buni, cărora le port, în primul rând, recunoștință. Dintre ei fac parte Smiley și Șerban Cazan (producător HaHaHa). Am crescut împreună, ne-am dezvoltat și am învățat împreună, iar eu loialitatea o apreciez enorm, e printre primele calități pe care le caut în oameni.

Ori, alături de ei știu că, indiferent unde mă va duce drumul, că vor fi pante ascendente și uneori descendente, știu și simt, am trăit asta pe pielea mea, unii oameni iți devin familie și fără să stai 24 de ore din 24 împreună. De aceea, în cazul nostru, relația profesională este, totodată, personală, căci într-o legătură atât de veche se pune, în primul rând, suflet.

Faci parte dintr-o echipă de elită a scenei muzicale românești. Ce înseamnă pentru tine HaHaHa Production, acum, la aniversarea a zece ani de existență a acestui proiect?

Este casa mea muzicală (râde). Am fost acolo încă de la început, pe când erau doar doi oameni la management, Șerban la producție și Smiley șef și, ce este cel mai tare, extrem de rar întâlnit, este că energia de atunci, a unor puștani înnebuniți după muzică și dornici să reușească, se simte și astăzi la fel, chiar dacă studioul și-a demonstrat priceperea prin sutele de hit-uri lansate.

Cea mai recentă melodie de-a ta – Dintr-o mie de femei – este o poveste plină de sensibilitate, mai ales că este o piesă compusă de tine. Ce te-a inspirat atunci când ai scris-o?

Povestea vorbește exact despre ceea ce simt atunci când avem, în sfârșit, timp pentru noi, eu și iubitul meu. Este o senzație dilatată pe parcursul a trei minute și am fost convinsă, în momentul în care am pus pixul jos, după ultimul vers, că este o melodie în care femeile se vor regăsi, indiferent de perioada vieții în care se află. Și mă bucură tare mult când mă oprește lumea pe stradă ca să îmi confirme asta, este cea mai mare răsplată.

Îți place mult dansul și în videoclipul piesei „Dintr-o mie de femei” ai patinat prima oară, după cincisprezece ani. Cât de mult crezi că a moștenit Erin din latura ta artistică?

Erin dansează, cântă, are și un microfon la care dă spectacole. Îi prevăd un viitor strălucit (râde).

Ești un artist tânăr și ai deja o carieră cu foarte multe succese, confirmând pe mai multe planuri. Cum crezi că va arăta viața ta peste zece ani?

Acum zece ani, am visat exact ceea ce trăiesc acum. Așadar… peste zece ani voi fi de zece ori mai fericită. Oare este posibil? 🙂